Bazine de colectare a dejecţiilor de animale

     Furnizăm şi asigurăm instalarea Bazine de colectare a dejecţiilor de animale.
   Prelata este dintr-o singură bucată,lipită şi este un răspuns adecvat pentru bazine sau lagune de colectare a dejecţiilor animale (bovine, porcine).

     Este necesar ca gunoiul de grajd să se depoziteze şi să se păstreze în platforme cu pardoseală hidroizolate construite de preferat din beton şi prevăzute cu pereţi hidroizolaţi de 1,5 metri înălţime. O alternativa la fel de eficientă, dar cu mult mai ieftină este baziul de colectare a dejecţiilor de animale alcatuit dintr-o singură prelată. Lăţimea platformei sau a prelatei nu trebuie să depăşească,de preferat 8 m. Înălţimea de depozitare a gunoiului nu ar trebui să depăşească 1,2 m înălţime, pentru a asigura o fermentare completă a gunoiului. Aria minimă a platformei necesară pentru o vacă de lapte este de 4,25 metri pătraţi - pentru o perioadă de 18 săptămâni, 5,67 m.p. - pentru o perioadă de 24 săptămâni sau 6,61 m.p. – pentru 28 săptămâni. Fundul platformei trebuie să aibă o inclinare de 2-3% spre una din marginile.platformei unde se amplasează bazinul de colectare la 0,7 –1 m cu partea de sus faţă de punctul cel mai de jos al platformei. În general se aproximează o capacitate a bazinului de de colectare de 4-5 metri cubi la 100 tone gunoi proaspăt. Este necesar ca înainte de bazinul de colectare să existe o groapă impermeabilizată de limpezire pentru a prevenii să ajungă în bazinul de colectare paie şi alte resturi vegetale.

Dejecţiile lichide

• Nu trebuie să se amplaseze depozitele de dejecţii în apropierea pădurilor deoarece amoniacul degajat în atmosferă este toxic pentru arbori.

• Nu trebuie să se amplaseze depozitele de dejecţii în apropierea apelor de suprafaţă sau pe terenuri cu regim freatic de mică adâncime.

• Se recomandă ca depozitele de dejecţii să fie situate în apropierea terenurilor agricole.

• Capacitatea pentru depozitarea trebuie să fie proiectată în funcţie de numărul existent de animale.

• Este necesară o capacitate de stocare mai mare pentru stocarea efluenţilor de la platformele de siloz, şi efluenţii pluviali colectaţi din rigolele şi şanţurile din jurul platformelor exterioare de odihnă şi furajare a animalelor.

Numele si Prenumele (obligatoriu)

Adresa de E-mail (obligatoriu)

Numar de telefon (optional)

Subiectul

Mesaj

captcha