Chillere noi si second hand

     Pe lângă faptul că furnizăm şi asigurăm instalarea patinoarelor mobile în ţară dar şi în afară ţării, noi vă punem la dispoziţie oportunitatea de a cumpara separat chillere, care au mai multe întrebuinţări, la cel mai bun preţ.
  

Dar ce este un CHILLER?

     Un chiller este un aparat electric care scade temperatura unui lichid folosind procedeul de evaporare prin compresie sau ciclu de absorbţie de refrigerare. Acest lichid poate fi apoi recirculat prin intermediul unui schimbător de căldură pentru aer rece sau transmis altor echipamente după cum este necesar.

     În sistemele de aer condiţionat, apă răcită este de obicei distribuită de schimbătoare de căldură, sau bobine, în unităţi de tratare a aerului sau de alt tip de sisteme care provoacă răcirea aerului în spaţiul respectiv, iar apoi apă rece este recirculată înapoi la chiller pentru a fi din nou răcită. Aceste bobine de răcire transferă căldură sensibilă şi căldură latentă din aer la apă rece, astfel apare procesul de răcire şi dezumidificare a fluxului de aer. Un chiller tipic pentru aplicaţii de aer condiţionat are o capacitate de răcire între 15 şi 1500 de tone (180000 la 18000000 BTU / h sau de la 53 la 5300 kW. Temperatura de răcire a apei poate varia de 35 la 45 de grade Celsius (1,5 la 7 grade Celsius), în funcţie de cerinţele aplicaţiei. În aplicaţiile industriale, chillerul furnizează agent de răcire pentru procesul tehnologic (industria de mase plastice, metalurgie, sudură, chimică, farmaceutică, alimentaţie, hârtie, ciment).

     Chillerele reprezintă o unitate externă, pentru a fi folosite este necesar să fie racordate la unităţi interioare.

     Chillerele sunt grupate în mai multe categorii: răcite cu aer, răcite cu apă şi fără condensator. Chillerele vor menţine condiţiile ideale chiar şi în cele mai largi spaţii, fiind foarte uşor de întreţinut şi instalat.

     Chillerele se dovedesc a fi flexibile şi eficiente în multiple aplicaţii de răcire de proces, cum ar fi fermele de peste, pivniţele de vinuri, transporturi maritime, procesele agricole, farmaceutice sau industriale. Când un chiller se foloseşte împreună cu unităţi de tratare a aerului sau cu ventiloconvectoarele, chillerele sunt efectiv ideale pentru condiţionarea aerului în birouri, hoteluri şi chiar a spaţiilor de locuit.

     Toate componentele agregatului de răcire, evaporator, condensator, filter, ulei etc. sunt selecţionate în mod special pentru a fi utilizate fie cu agentul frigorific R-134A,fie cu R-407c.

Tipuri de chillere

• Chillerele răcite cu aer - sunt cele mai căutate pe piaţă datorită eficienţei şi zgomotului foarte redus în funcţionare. Ele pot avea funcţie de răcire sau pot face parte din pompă de căldură cu sau fără componente hidraulice incluse.

• Chillerele răcite cu apă - sunt folosite în spaţii mari (industriale sau comerciale) şi produc atât apă caldă cât şi rece.

• Chillerele fără condensator - sunt echipamente de răcire foarte silenţioase. Condensatorul, fiind instalat în exterior şi racordat cu circuite frigorifice la chillerul amplasat în interior, anulează zgomotul produs la funcţionarea agregatului.

  Chillerele reprezintă tehnologii avansate, aliate cu o fiabilitate şi o calitate fără rival, ce fac că agregatele de răcire (chillerele) să constituie prima alegere a profesioniştilor.

Numele si Prenumele (obligatoriu)

Adresa de E-mail (obligatoriu)

Numar de telefon (optional)

Subiectul

Mesaj

captcha