Patinoare artificiale

     Furnizăm şi asigurăm instalarea patinoarelor mobile în ţară dar şi în afară ţării.
  Dimensiunile la care se pot găsi aceste patinoare sunt cuprinse între 300 - 1800 mp.

     Instalaţiile de patinoare artificiale pot fi realizate indiferent de climă sau anotimp pe un spaţiu amenajat adecvat. Pentru funcţionarea pe perioada verii ele vor fi acoperite, clădirea izolată şi climatizată corespunzător. Sistemele pot fi complet demontabile sau permanente, realizate pe un pat de nisip, beton sau pe un strat izolator special deasupra căruia sunt poziţionate ţevile. După montajul instalaţiei patinoarului prin aceste ţevi va curge un fluid răcit la -10°C, de obicei amestec apă + etilen glicol, care răceşte la rândul lui apă de deasupra ţevilor, ce formează stratul de gheaţă. Compania noastră a conceput un mod inovator de a realiza patinoarele demontabile, fără a necesită golirea totală a soluţiei de etilen glicol din ţevi. Metodă constructivă descrisă a fost dezvoltată la sfârşitul secolului al 19-lea, primul sistem de acest fel fiind în Londra. Metodă este cunoscută sub numele de instalaţii patinoare artificiale, pentru a fi deosebite de procedeul de îngheţare a apei în mod natural într-un climat rece.

Condiţii necesare pentru realizarea de patinoare mobile

• Un teren cât mai plan, putând fi orice tip de suprafaţă: beton, asfalt, piatră cubică, zgura, suprafaţă sintetică, gazon artificial, etc. De aici rezultă că un patinoar ce foloseşte tehnologia AST poate fi realizat într-o piaţă a unei localităţi, într-o parcare, pe un teren de sport de beton, zgura, gazon sintetic sau altă suprafaţă, etc.

• Curent electric trifazic: este bine de ştiut de la început că necesarul de curent este în funcţie de suprafaţă de patinoar dorită a fi realizată. Astfel, pentru un patinoar de 600mp ( 20 m x 30 m ) , pentru instalaţia de răcire a patinoarului este nevoie de o putere de circa 100 - 150 kw, ajungându-se că pentru un patinoar de dimensiuni olimpice de 1800 mp ( 60 m x 30 m ) să trebuiască 350 - 400 kw.

• Apă curentă,

• Iluminat nocturn,

• Cabană cu rol de casă de bilete, garderoba şi închiriere patine de gheaţă.

Numele si Prenumele (obligatoriu)

Adresa de E-mail (obligatoriu)

Numar de telefon (optional)

Subiectul

Mesaj

captcha